Letošnji slogan »NAŠE ULICE, NAŠE ODLOČITVE« nas želi spodbuditi, da lahko sami oblikujemo takšna mesta, v kakršnih si želimo živeti, in jih preuredimo tako, da na prvem mestu ne bodo avtomobili, temveč ljudje.

Razmisliti moramo o čim pogostejši uporabi alternativnih vrst prevoza oz. še bolje hoje, saj se s tem krepi zdravje, pa tudi okolje je veliko manj izpostavljeno škodljivim vplivom izpušnih plinov. Med 16. in 22. septembrom so se tem prizadevanjem pridružile številne slovenske občine, ki so pripravile vrsto zanimivih aktivnosti in javnih prireditev.

Tudi na naši šoli smo se v tednu mobilnosti od 16. do 22.9.2014 še posebej veliko pogovarjali o prometu in načinih potovanja, ki so bolj prijazni do okolja. Tako smo se učenci 1. triletja odpravili na pohod na Tuščak pri Baču, risali s kredami po asfaltu, ustvarjali lepljenke, na sprehodu s policistko Majo opazovali promet, prometne znake in varne poti v okolici šole… Učenci od 4. do 9. razreda so se povzpeli na Slivnico, žal pa je zaradi slabega vremena odpadel popoldanski kolesarski izlet za učence in starše. Poskušali ga bomo izvesti spomladi.

Mateja Šabec

FOTOGALERIJA

(Skupno 44 obiskov, 1 današnjih obiskov)