V soboto, 11. 4. 2015, smo imeli na OŠ Prestranek delovni dan. Odločili smo se, da skupaj s krajevnimi skupnostmi šolskega okoliša organiziramo že tradicionalno čistilno akcijo, ki je potekala tako na Prestranku, kot tudi po drugih vaseh, z izjemo Slavine, kjer so čistilno akcijo organizirali že prej. Učenci so se akcije načeloma udeležili v svoji vasi in tako krepili občutek pripadnosti lokalni skupnosti.

 

Na Prestranku sončnega dneva nismo izkoristili le za čiščenje in urejanje našega kraja, temveč smo na ta dan pomladno okrasili tudi šolo, nekateri učenci pa so v sklopu projekta »Jabolko za nasmeh« pod vodstvom Veronike Švigelj in sadjarja Mirana Sotlarja zasadili sadno drevje ter tako razširili šolski sadovnjak. Poleg jabolk se bomo tako lahko sladkali tudi s hruškami, češnjami, slivami ter celo malinami in šparglji.

Povezava do uradne spletne strani projekta in slik sajenja dreves:  https://sites.google.com/site/skkropotarnica.

Ponosni smo, da smo v sodelovanju s predsednico KS Prestranek Magdo Jakin Černe uspeli pokazati, da smo zmožni medgeneracijskega sodelovanja. Poleg učencev so k lepši podobi Prestranka prispevali tudi starejši krajani, zato se zahvaljujemo zakoncema Žele,  gospodu Boletu ter vsem ostalim prostovoljcem, ki so s svojim trudom pripomogli, da je naš kraj urejen in da je okolica šole ponovno negovana. V Rakitniku so medgeneracijsko sodelovanje nadgradili še z medkrajevnim, saj se jim je pridružila skupina prostovoljcev iz dveh dislociranih postojnskih enot Socialno-varstvenega zavoda Dutovlje. Dan se je končal z druženjem ob golažu, za kar se zahvaljujemo šolski kuhinji.

Vabimo vas, da si ogledate utrinke s čistilne akcije, ki jih je zabeležil Tomaž Penko na spletni strani KS Prestranek: http://www.prestranek.si/.

Katja Godeša

(Skupno 54 obiskov, 1 današnjih obiskov)