Med šolami, ki jih je za brezplačen ogled poletov v Planici izbrala Zavarovalnica Triglav, je bila tudi naša šola, in sicer nas je bilo kar za cel poln avtobus.

Med učenci od 4. do 9. razreda so bili izbrani tisti, ki najbolj pridno pišejo domače naloge, dosegajo uspehe na raznih šolskih tekmovanjih ali pa s svojim pozitivnim odnosom do šole izstopajo kako drugače. Pa si preberimo, kako je potekal ta dan.

V četrtek, 22. 3. 2018, smo ob 6.15 odšli z avtobusom proti Planici. Med potjo smo vsi dobili lepe pisane kape. Ustavili smo se na bencinski črpalki pred Kranjem in se okrepčali z malico. Nato smo odšli naprej. Ko smo prišli v Planico, smo prejeli vstopnice za ogled uradnega treninga in kvalifikacij smučarskih skokov ter bone za brezplačno malico. Ob 9. uri se je pričel uradni trening. Na njem je nastopilo 13 slovenskih skakalcev. Zelo so se izkazali tudi smučarski skakalci ostalih držav. Ob 10.30 se je končal uradni trening in sledil je tridesetminutni premor. Nestrpno smo že čakali kvalifikacije, ki so se začele ob 11. uri. Med čakanjem smo lahko pojedli hot dog. Ob 11. uri smo odšli nazaj na prizorišče in počakali začetek kvalifikacij. Ko so se kvalifikacije začele, smo bučno navijali za slovenske smučarske skakalce, z navijanjem pa smo spodbujali tudi ostale skakalce. Naši orli so leteli zelo dobro, saj se  je 10 od 13 skakalcev uvrstilo na tekmo. Po kvalifikacijah smo odšli k odru, kjer sta nas čakala pevca skupine BQL, kasneje se jima je pridružila Nika Zorjan. Na oder so nas prišli pozdravit tudi slovenskih smučarski skakalci. Na koncu smo imeli še nekaj prostega časa, ki smo ga lahko izkoristili za nakup smučarskih rekvizitov ali prigrizkov. Ob 14. uri smo se odpravili na avtobus. Po poti domov smo se ustavili še na bencinski črpalki, kjer smo si lahko kupili kaj za pojesti. Okoli 16.30 smo prispeli nazaj na Prestranek. Izlet nam je bil zelo všeč, imeli pa smo tudi krasno vreme.

Larisa Mrše, 7. r.

Na koncu pa bi se radi še enkrat zahvalili zavarovalnici Triglav, da nam je omogočila en prečudovit in s sončkom obsijan dan v Planici.

(Skupno 78 obiskov, 1 današnjih obiskov)