V šolskem letu 2015/16 je na 9. likovnem natečaju »Drevo«, ki ga je razpisala Osnovna šola Šturje Ajdovščina, s svojimi likovnimi deli sodelovalo dvanajst letošnjih osmošolcev: Doroteja Vidmar Gajšek, Polona Boštjančič, Marisa Pečnik, Polona Erjavec, Žan Kontelj, Marina Majerič, Taja Nabergoj, Gašper Rangus, Lejla Rekić, Kristjan Železnik, Sara Žnidaršič in Samanta Brožič.

Vsi njihovi izdelki so med mnogimi prispelimi prepričali strokovno žirijo, ki je celotni seriji podelila nagrado za najboljšo oziroma zlato kolekcijo, tri učenke pa so bile še posebej nagrajene: Doroteja Vidmar Gajšek z zlatim, Polona Boštjančič in Marisa Pečnik pa s srebrnim priznanjem. Ostali učenci so prejeli bronasta priznanja. Zaključna prireditev s podelitvijo nagrad in priznanj je bila na Osnovni šoli Šturje Ajdovščina v petek, 3. februarja letos.  Razstava izbranih del, ki je bila odprta ob tej priložnosti, bo na ogled približno mesec dni v avli in prenovljenih prostorih šole.

Učenci so ustvarjali pri likovni vzgoji na temo drevo v grafični tehniki linorez. Iz  PVC plošč so izdelali matrice in jih tiskali na barvite in slikovite kartone, ki smo jih pri likovni vzgoji uporabljali kot zaščite miz pri likovnem ustvarjanju. Pri delu so bili ustvarjalni vsak na svoj individualni način, kar je dalo zelo raznolika in osebno izrazna likovna dela. Učenci so jih samostojno zasnovali glede na format in barvno podlago, ter pri tiskanju raziskovali in razširjali možnosti, ki jih ta grafična tehnika ponuja. Za njihovo ustvarjalnost, likovno izražanje in samoiniciativnost ter pristop k delu in seveda prejeto nagrado jim iskreno čestitamo.

Urška Tušar

(Skupno 567 obiskov, 1 današnjih obiskov)