V torek, 13. 3. 2012, sva učiteljici Urška Tušar in Ana Kaluža popeljali učence, ki obiskujejo izbirna predmeta Likovno snovanje in Vzgoja za medije, v Ljubljano na Kulturni bazar. Enodnevna prireditev vsako leto široko odpre vrata Cankarjevega doma – na razstavnih prostorih v dveh preddverjih predstavlja svojo bogato ponudbo več kot 200 kulturnih ustanov ter številni samostojni kulturni ustvarjalci iz vse Slovenije.

V predavalnicah in dvoranah so se zvrstila številna predavanja, delavnice in strokovne razprave z različnih področij, vodeni ogledi predstav (gledališke, glasbene, plesne, filmske …), razstav ter nastopi ustvarjalcev in umetniških skupin.

Ena skupina učencev si je pogledala film Vratar Liverpoola. Po ogledu smo bili deležni še pogovora o filmu. Druga skupina pa si je ogledala animirani film Kolje Sakside Lajf je čist odbit. Sledil je razgovor z avtorjem, v katerem smo imeli priložnost iz prve roke izvedeti, kako nastaja animirani film, scena zanj, kakšna je lutka in na kakšne načine jo animirajo.

Učenci so bili po obisku bazarja, seznanjanju z različnimi oblikami umetnosti in obveznem sprehodu po Čopovi ulici zadovoljni. Domov smo se odpravili z željo po novih tovrstnih dogodkih.

(Skupno 48 obiskov, 1 današnjih obiskov)