OBISK ŠPORTNO KINOLOŠKEGA DRUŠTVA

Na vroč poletni dan, v četrtek, 20. 6. 2013, so nas obiskali predstavniki Športno kinološkega društva Postojna ter predstavnika policije s službenim psom.

 

Na vroč poletni dan, v četrtek, 20. 6. 2013, so nas obiskali predstavniki Športno kinološkega društva Postojna ter predstavnika policije s službenim psom. Na začetku so nam predstavili različne pasme psov in malo bolj podrobneje opisali našo edino avtohtono slovensko pasmo, kraškega ovčarja. Sledila je predstavitev različnih aktivnosti, ki jih izvajajo v pasji šoli. Tako smo lahko opazovali pse, ki so izvajali rally obedience in navijali za pse, ki so za nas tekmovali v agilityju. Agility je bil za nas še posebej zanimiv, ker se je v tej disciplini predstavila tudi naša učenka, Eva Šabec, s svojim psom Jetom.
Predstavniki Tačk pomagačk so povedali, kako njihovi kužki pomagajo osamljenim in bolnim ljudem in k praktični predstavitvi povabili tudi naše učence, ki so se za nekaj trenutkov spremenili v prave pasje vodnike in »tačko pomagačko« vodili prek ovir.
Največje zanimanje med otroki pa je požel štirinožni uslužbenec policije, ki je prikazal napad na osumljenca. Gospod Ivan Smrdelj, inštruktor v pasji šoli, nam je s pomočjo policijskega psa tudi pokazal, kako se moramo pravilno obnašati, kadar srečamo neznanega psa.
Na mestu je bilo tudi OPOZORILO, da moramo biti zaradi vročine še posebej previdni, kako ravnamo s svojimi ljubljenčki in poskrbeti, da imajo na razpolago VEDNO dovolj SVEŽE VODE in SENCO.
Katja Godeša

(Skupno 45 obiskov, 1 današnjih obiskov)