Učenci 5. razreda OŠ Prestranek so se uvrstili med 10 finalistov projekta Varno na kolesu v šolskem leti 2015/16.

V torek, 5.4.2016 je bilo na OŠ Notranjski odred Cerknica regionalno srečanje, kjer so podelili priznanja, zahvale in nagrade sodelujočim šolam iz območja Notranjske, Primorske in Goriške za delo v projektu Varno na kolesu.

Tiana, Žiga in Aleks so bili izbrani, da na tej prireditvi, skupaj z mentorico projekta Liljano Bole, zastopajo 5. razred OŠ Prestranek.

Podelitev priznanj je potekala v telovadnici OŠ Cerknica. Po pozdravu ravnateljice in predstavitvi organizatorja in partnerjev projekta, so prišli na oder tudi učenci OŠ Prestranek in Spodnje Idrije, ki so povedali, kaj so počeli preko celega leta. Učenci OŠ Prestranek so pripovedovali, kako so ustvarjali strip o kolesarskem izletu.

Predstavnik Butan plina je podelil učencem sodelujočih šol priložnostna darila in priznanja za sodelovanje. Sledilo je še imenovanje šol, ki so se uvrstile med deset finalistov projekta Varno na kolesu v šolskem letu 2015/16. Iz območja Notranjske, Primorske in Goriške regije so se med finaliste uvrstili učenci 5. razreda OŠ Prestranek. Učenci se bodo 19. maja udeležili zaključnega srečanja finalistov projekta Varno na kolesu, ki bo potekal v Ljubljani.

Po uradnem delu, je sledila manjša pogostitev in priložnost za druženje. Predstavniki Javne agencije za varnost prometa so predstavili nekaj demonstracij za otroke. Učenci so si lahko ogledali in se poigrali z nekaterimi zanimivimi didaktičnimi pripomočki, ki so nastala v okviru projekta.

Pred šolo so  lahko učenci sodelovali v kolesarskem poligonu.

Liljana Bole

(Skupno 310 obiskov, 1 današnjih obiskov)