Tudi letos smo na Osnovni šoli Prestranek pripravili že tradicionalno prireditev ob kulturnem prazniku, in sicer smo jo izpeljali v četrtek, 14. 2. 2019.

V telovadnici šole so se pod mentorstvom vzgojiteljic in pedagoških delavcev predstavili vrtčevski otroci in vsi učenci od 1. do 9. razreda OŠ Prestranek. Letošnjo prireditev smo posvetili največjemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu.

Ker pa imamo med sabo tudi vrtčevske otroke in otroke nižje stopnje, smo vključili tudi točke, ki se dotikajo besede prešerno v pomenu razigrano, veselo. Tako so se na odru zvrstile projekcija, recitacije, atraktivni plesi, zabavni skeči, domiselni in poučni igrani prizori, ki so razkrili podrobnosti Prešernovega časa ali pa ga postavili v sodobnost, pevski zbor in ne nazadnje priredba izvedbe Zdravljice Lačnega Franca, ki jo je odigral šolski band. Vse točke pa sta z življenjem in delom Franceta Prešerna prepletenim veznim tekstom povezovala učenca 9. razreda. Krasno scenografijo, kip Franceta Prešerna in njegove muze, so ustvarili učenci s pomočjo učiteljice.

Dokazali smo, da se da predstaviti tudi tako zahtevnega pesnika, kot je Prešeren, na otrokom in mladostnikom primeren način. Prireditev si  je ogledalo zavidljivo število staršev in ostalih krajanov, pridružili pa so se nam tudi župan Igor Marentič, podžupan Andrej Poljšak, bivši ravnateljici in predstavniki krajevnih skupnosti. Vsi pa so s številnimi aplavzi potrdili, da je bila tudi letošnja prireditev pripravljena in izvedena na ravni, ki je primerna za kulturni praznik.

Ana Kaluža

foto: Tomaž Penko

Galerijo si lahko ogledate TUKAJ.

(Skupno 110 obiskov, 1 današnjih obiskov)