Pozdravljeni starši in učenci!

 

Mineva drugi teden dela na daljavo. Upamo, da ste zdravi in vam drugačna oblika dela ne povzroča prevelikih težav. Internetne povezave »padajo«, ker je občasno število uporabnikov preveliko. Ne obremenjujte se s tem. Poskusite čez kakšno uro, najbrž bo šlo. Roki za delo so postavljeni okvirno, naredite kolikor zmorete v danem trenutku.

Dejstvo je, da moramo vsi skupaj malo stisniti zobe in se prilagoditi situaciji, ki trenutno vlada v svetu. Ni lahko, se strinjamo vsi. Pomembno je, da se tega zavedamo in si skušamo zadeve čim bolj poenostaviti in se ne obremenjevati s stvarmi, ki niso potrebne. Če pri delu na daljavo naletite na težave, ki jih ne znate rešiti, se obrnite na vašo razredničarko ali svetovalno delavko. Z veseljem vam bosta pomagali.

Delo na daljavo – ja, prav je, da ima učenec stik s šolo, z učenjem. Prav je, da mu starši pomagate pri tehničnih zadevah in ga spodbujate pri delu, ni pa potrebno, da ste ves čas njegov učitelj. Kar otrok zmore narediti sam, naj tudi naredi. Tudi v tem času je potrebno še bolj krepiti otrokovo odgovornost, samostojnost in mu tako dvigovati samozavest, kaj vse zmore sam. Na ta način se učenci učijo tudi funkcionalne pismenosti. Z otrokom naredite urnik dnevnega poteka dela – delo za šolo naj večinoma poteka dopoldne, da boste lažje uskladili vse dejavnosti. Po šolskem urniku naj si otrok označi že opravljene dejavnosti za tisti dan. Več informacij lahko najdete na naši začasni spletni strani.

Predlagamo, da starši otrokom pomagate naloge “naložiti” s spleta na domač računalnik v obliki Wordove datoteke v npr. mapo ŠOLA NA DALJAVO (tako bo manj težav z internetno povezavo) in otrok naj se potem potrudi v čim večji meri narediti naloge sam.

Časi res niso lahki, a bomo zmogli. Pomembno je, da se držite preventivnih ukrepov, ostajate doma in se na svežem zraku zadržujete sami oz. s svojimi družinskimi člani.

Delo za šolo je pomembno, a je le del našega življenja. Zato se ni vredno zaradi tega prepirati, se slabo počutiti, krhati družinskih odnosov. Naj bo čas, ko moramo biti vsi skupaj doma, čas za družino, pogovore, dobro počutje in občutek varnosti. Skupaj zmoremo.

Radi bi, da nam vaše mnenje o našem delu sporočite tudi preko kratke spletne ankete, ki jo, če je le mogoče, rešite starši in učenci skupaj.

Povezava do spletne ankete:

https://www.1ka.si/a/264527

Trudimo se, da bi vam delo kar najbolj olajšali.

Ostanimo zdravi. Srečno!

 

Kolektiv OŠ Prestranek

(Skupno 550 obiskov, 1 današnjih obiskov)