Naša šola sodeluje s knjižnico Bena Zupančiča Postojna že vrsto let. V tem šolskem letu so knjižnico obiskali sedmošolci, in sicer v okviru projekta Rastem s knjigo, ki letos poteka že sedemnajstič. Projekt izvaja Javna agencija za knjigo RS v sodelovanju s šolami in splošnimi knjižnicami ter je namenjen dvigu bralne kulture in promociji vrhunskih domačih ustvarjalcev mladinskega leposlovja. 

V knjižnico smo se podali v četrtek, 1. 6. 2023. Učence je sprejela tamkajšnja knjižničarka ter jih popeljala po prostorih knjižnice – vse od skladišča, oddelka za odrasle, oddelka za otroke in mladino do čitalnice. Učenci so spoznavali sistem, po katerem so razvrščene knjige, ter se pogovarjali o pomenu branja leposlovja in strokovnih oziroma poučnih knjig.

V čitalnici je učencem natančneje predstavila zbirko knjig, ki jih tam hranijo ter referenčno gradivo, ki ni namenjeno izposoji. Učencem je predstavila tudi knjigo, ki so jo v tem šolskem letu vsi prejeli v dar, in sicer knjigo Reformatorji v stripu. Knjigo je napisal prevajalec in avtor mladinske književnosti Boštjan Gorenc Pižama v sodelovanju z ilustratorjem Jakom Vukotičem ter dr. Kozmo Ahačičem, ki sodi med najuglednejše jezikoslovce mlajše generacije. Knjižno delo Reformatorji v stripu prinaša iskriv, duhovit in sodobnemu mlademu bralcu prijazen zapis o prvih začetkih slovstva v slovenskem jeziku. Upamo, da bodo sedmošolci knjigo z veseljem prebrali.

 

(Skupno 113 obiskov, 1 današnjih obiskov)