Tako smo naslovili tehniški dan za učence 6. a in 6. b razreda, ki je potekal v Ljubljani v petek, 9. junija. Tema je aktualna iz več vidikov – okoljskih, ekonomskih in socialnih. Z učenci smo se že pri pouku seznanjali s tem, kako lahko s svojimi dobrimi ali slabimi potrošniškimi navadami vplivamo na okolje in družbo ter iskali pomen trajnostno naravnanega delovanja v vsakdanjem življenju.

V petek smo odšli v Ljubljano z namenom, da na terenu v živo vidimo nekaj pozitivnih trajnostno naravnanih praks. Učenka Lucija Kalič ga je tako opisala:

V petek, 9. 6. 2023, smo se s šolo odpravili na tehniški dan v Ljubljano. Po zajtrku smo šli na avtobus in kmalu prispeli v Ljubljano, kjer smo se malo sprehodili in prišli do trgovine z rabljenimi stvarmi – Centra ponovne uporabe. Tam so nam predstavili svoje delovanje, trgovino in povedali, kje po Sloveniji še imajo podobne trgovine itd. Kupili smo si lahko različne stvari, ki so jih ljudje zavrgli ali jih niso več potrebovali. Zelo zanimivo je, da so bila nekatera oblačila le 50 centov. Ko smo si vse ogledali in nakupili, smo šli na Odprto kuhno, kjer smo si lahko privoščili same dobrote. Po odličnem obroku smo s svojo skupino šli še v dve trgovini z oblačili iz druge roke (second hand). Kmalu za tem smo se vsi zbrali na avtobusni postaji in šli na avtobus in varno pripeljali do doma.

Jaz sem se na tehniškem dnevu imela lepo, saj sem spoznala, kaj pomeni trajnost in kako delujejo takšne trgovine.

(Skupno 148 obiskov, 1 današnjih obiskov)