3. DAN
Po sredinem zajtrku so učenci pospravili svoje sobe ter se odpravili na še zadnji dejavnosti iztekajočega se naravoslovnega tabora. Zaradi manj ugodnega vremena, smo ptice naših vrtov spoznavali na prilagojen način, vendar smo jih poskusili poiskati tudi v naši bližini. Daljnogledi so naše raziskovanje naredili še bolj zanimivo. V učilnici pa smo se urili v izdelavi eko papirja in bili nad tem zelo navdušeni. 
Po kosilu smo se morali odpraviti domov, čeprav bi mnogi učenci ostali v Beli krajini kar do petka. 
 
 
2. DAN
V torek smo se prebudili v oblačno jutro.
Vseeno smo se odpravili na pohod ob Divjem potoku, kjer smo opazovali zmajevo votlino, slapove, lesene mostove, mlinček na vodi in druge naravne lepote. Dopoldan smo kljub posameznim dežnim kapljam nadaljevali z mirnimi športnimi igrami v okolici Lipe. Po počitku smo v gumijastih škornjih in pelerinah raziskovali divjino Bele krajine. Na naši poti so bile mnoge naravne ovire, ki so od nas zahtevale spretnost in vzdržljivost, pa tudi pogum. Spoznavali smo tudi gozdne mogotce, drevesa, ki jih najdemo tudi v naši okolici. Po tuširanju nas je čakala zgodba o Beli krajini ter več kot zaslužena risanka pred spanjem. Navdušeni nad čudovito naravo se počasi poslavljamo od novih doživetij, ki bodo še dolgo ostala v naših spominih.
 
 
1. DAN
V ponedeljek, 6. 5., smo se po jutranji vožnji pripeljali v Črmošnjice. V domu Lipa so nas prijazno sprejeli, nas seznanili z življenjem in delom pri njih ter nam postregli z okusnim kosilom.
Popoldan smo preživeli ob Divjem potoku, kjer smo iskali vodne živali, se v gozdu seznanili s kurjenjem ognja ter spoznali novi besedi netivo ter kurivo in s kresilom zakurili svoje mini ogenjčke. 
Po večerji smo se igrali na igrišču in igralih, ter posedeli ob ognju, na katerem smo si pekli kruh.
Prijetno utrujeni smo prav kmalu zaspali.
 
 
 
(Skupno 766 obiskov, 1 današnjih obiskov)