Spoštovani!

Objavljamo sezname gradiv in potrebščin, ki jih bodo učenci potrebovali v šolskem letu 2024/2025.

Sredstva za nakup delovnih zvezkov za učence 1. triletja bo zagotovilo Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje. Delovne zvezke za 1. triletje tako naroči šola, učenci jih prejmejo septembra v šoli.

 

Učenci od 2. do 9. razreda si lahko učbenike ter berila za naslednje šolsko leto izposodijo v šoli. Izposoja učbenikov iz učbeniškega sklada je brezplačna, učenci pa so učbenike dolžni zaščititi ter z njimi primerno ravnati, saj so namenjeni večletni izposoji. 

 

V izposojo učbenikov iz učbeniškega sklada bodo v prihodnjem šolskem letu vključeni vsi učenci. V kolikor ne želite, da si vaš otrok izposodi učbenike iz šole, sporočite to na el. naslov: knjiznica@os-prestranek.si.

 

Učenci bodo prevzeli učbenike prvi šolski dan, ob zaključku šolskega leta pa morajo učbenike vrniti. V kolikor učbenik ne bo vrnjen do 24. 6. (9. razred do 15. 6.), se ga smatra za izgubljenega (razen v primeru, če ima učenec popravne izpite). Za poškodovan, uničen ali izgubljen učbenik je potrebno v skladu s Pravilnikom o upravljanju učbeniških skladov plačati odškodnino.

Učenci od 6. do 9. razreda bodo za pouk likovne umetnosti ter tehnike in tehnologije uporabljali materiale in pripomočke, ki jih bo naročila šola. Stroške boste poravnali v mesecu septembru prek položnice. Znesek stroškov je naveden na seznamu objavljenih gradiv.

Seznami gradiv:

1. razred 2. razred 3. razred

 

4. razred 5. razred 6. razred

 

7. razred 8. razred 9. razred

 

Delovne zvezke in druga gradiva naročite sami v papirnicah in knjigarnah. Sezname delovnih zvezkov in drugih gradiv ter šolskih potrebščin smo posredovali naslednjim ponudnikom:

DZS Postojna, Knjigarna in papirnica Pelikan, Bags and more (go2school.com), Kopija-nova (Kopija-nova), Mladinska knjiga, Printink (PRINTINK Vse za šolo).

Lahko pa se seveda tudi odločite, da boste delovne zvezke in ostale potrebščine kupili v kateri drugi knjigarni. Naročilnice izpolnite pri izbranem ponudniku, s katerim se boste dogovorili tudi o načinu plačila in dostavi.

 

Mojca Kristan,

upravljavka učbeniškega sklada

(Skupno 271 obiskov, 1 današnjih obiskov)