V petek, 3. oktobra 2014, je v Kopru potekal jubilejni 5. mednarodni slikarski ex tempore, namenjen dijakom Umetniške gimnazije likovne smeri in učencem devetega oziroma osmega razreda primorskih osnovnih šol koprsko-tržaškega območja in hrvaške Istre.

Udeležile so se ga tri naše učenke 8. in 9. razreda: Nina Mislej, Maruša požar in Petra Drobne. Likovna naloga, ki so jo dobili dijaki in učenci, je bila skupinska slika, ki prikazuje detajle Kopra. Delo je potekalo v skupini. Vsako je vodil dijak, štirje učenci pa so dobili velika slikarska platna, na katera je vsak od njih naslikal samo del slike. Ta je bila na koncu sestavljena iz štirih platen, in je predstavljala izbran detajl ali več njih, ki so ga videli na samem kraju ustvarjanja. Izziv je bil dober in nastale so zanimive rešitve, ki so jih organizatorji na koncu ocenili, razglasili prva tri skupinska dela, ki so prejela nagrade, in jih razstavili v atriju Gimnazije Koper.

Najboljša nastala likovna dela boste v naslednjem mesecu lahko videli na različnih lokacijah v starem mestnem jedru, in v drugih ustanovah, najprej pa bodo razstavljena v atriju Gimnazije Koper. Kasneje bodo razstavljena po različnih osnovnih šolah, mogoče pa si jih bomo lahko ogledali tudi na naši šoli.

Urška Tušar

FOTOGALERIJA

(Skupno 56 obiskov, 1 današnjih obiskov)