Učenci petega in četrtega razreda smo  v ponedeljek  odšli na kulturni dan v Koper. V načrtu smo imeli obisk gledališke predstave in ogled Pokrajinskega muzeja Koper.

Po šolski malici smo odšli na avtobusno postajo, kjer nas je čakal avtobus, da nas odpelje v Koper.  Med vožnjo smo videli Nanos, Vipavsko dolino, viadukt Krpan, vetrnico, se peljali skozi dva predora in pred nami se je odprl pogled na morje.

V Kopru smo šli najprej v gledališče. Nestrpno smo čakali, da nas spustijo v dvorano. Posedli smo se na svoja mesta in luči so se ugasnile. Predstava se je začela. Ogledali smo si baletno predstavo Bikec Ferdinand. Po predstavi smo se sprehodili po Kopru, malicali in se  igrali na igrišču ob morju. Kmalu zatem smo odšli proti Pokrajinskem muzeju Koper.

V muzeju sta nas pričakali vodički. Razdelili smo se v dve skupini. Naša skupina je ostala v muzeju. Vodička nas je peljala skozi skrivnostno tančico  in nam pokazala zlate uhane ki so jih našli v rimskem grobu ob robu mesta. Ogled smo nadaljevali po različnih sobah, kjer smo videli in izvedeli veliko novih stvari. Nazadnje smo odšli še v sobo, kjer je bilo razstavljeno staro orožje.  Ogled smo končali na dvorišču, kjer smo morali narisati razstavljene predmete.

Po končanem ogledu smo odšli na sprehod po starem delu Kopra. Razdelili so nam fotokopije starega zemljevida. Tako smo si lahko začrtali pot po kateri smo hodili . Izvedeli smo veliko novega, kako se orientiramo v mestu po starih cerkvah, ali za kaj so uporabljali ovalne hiše. Ko smo se vrnili k muzeju, je bil četrti razred že na sladoledu. Tudi mi smo se priključili vrsti za sladoled. Tam smo si kupili tudi razne zapestnice. Čakala nas je še krajša pot do avtobusa

Vsi veseli smo se odpeljali domov in opazovali vinograde Vina Koper, Luko Koper ter majhne hiše. Vso pot smo veselo klepetali in se smejali. To je bil eden lepših kulturnih dnevov. Upam, da se kaj takšnega še ponovi.

Tinkara Vatovec in ostali učenci 5. razreda

FOTOGALERIJA

(Skupno 57 obiskov, 1 današnjih obiskov)