Vsem ustvarjalnim osnovnošolcem, njihovim mentorjem, ravnateljem in staršem ter ostalim podpornikom in motivatorjem, ki soustvarjate gibanje Kuhnapato že 6 let, v zahvalo in v spodbudo za uspešno delo v prihodnje.
Ponosni, na vse dosedanje dosežke in da smo vzbudili pozornost predsednika vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarra, se podajamo novim zmagam naproti.
Zahvaljujemo se za vero in zaupanje v naše delo!

Na podlagi 5- letnega raziskovanja osnovnošolcev Slovenije po lastni kulinarično – kulturni dediščini, je v sodelovanju z Uradom vlade RS za komuniciranje, izšla knjiga z nekaj najznačilnejšimi ali atraktivnimi predstavniki regij, v angleškem jeziku. Omenjeni projekt je udejanil in podprl UKOM, z namenom predstaviti Slovenijo skozi jedi prednikov, v svet. Častni pokrovitelj projekta Kuhnapato je v letošnjem šolskem letu predsednik vlade RS dr. Miro Cerar. UKOM je projekt prepoznal kot odlično priložnost za promocijo Slovenije, kot gurmanske destinacije, ki skrbi za medgeneracijski prenos zdravega načina prehranjevanja in pozitiven odnos do prehrane. Knjiga bo med drugim tudi darilo vsem javnim šolam v Washingtonu, s katerimi se v letošnjem maju ob promociji Slovenije na dan odprtih vrat evropskih ambasad, pripravlja velika akcija: Slovenski jedilnik za 50.000 tamkajšnjih otrok.

Na OŠ Prestranek smo ponosni da se bodo Prestranški krompirčki ( Barbara, Samanta, Aleksander in Jan, učenci petega razreda) udeležili finalnega tekmovanja projekta Kuhnapato. Tekmovanje se bo odvijalo  31.5. 2017 v gostilni Pečarič, na Vrhovcih v Ljubljani.

POSLANICA PREDSEDNIKA VLADE RS:

 

(Skupno 40 obiskov, 1 današnjih obiskov)