1. junija se je na ulicah stare Ljubljane začel  Znanstival, festival dogodivščin, znanstvenih predavanj, eksperimentalnih delavnic, ki ga že deseto leto organizira Hiša eksperimentov.

Udeležili so se ga  učenci šestega razreda z razredničarko Sladjano Šućur Popović in učiteljico Urško Tušar. Že to, da smo se v Ljubljano peljali z vlakom, je bila dogodivščina, saj vožnje s tem prevoznim sredstvom otroci ne doživljajo pogosto.

Takoj ob prihodu na Prešernov trg se je začela otvoritev Znanstivala, po kateri  so se nam z kratkimi predstavili predavatelji in študenti iz različnih držav. Vsak je pripravil eksperiment, s katerim nas je povabil na svojo predstavo v času trajanja festivala. Sabina Založnik Vidic nam je podrobneje pokazala in povedala veliko o zvoku. Zanimivo je bilo, ker so v nekaterih eksperimentih lahko sodelovali gledalci, in na lastni koži, ušesih in rokah izkusili njihove fizikalne, kemijske in mehanske učinke.

Ker je bil sončen in vroč dan, smo si od množice novih informacij in sonca pregrete glave ohladili z sladoledom in osvežilnimi pijačami, potem pa šli na novo in veselo dogodivščino na vlak in domov.

(Skupno 101 obiskov, 1 današnjih obiskov)