Spoštovani otroci, starši in zaposleni!

V torek se v šolske klopi vračajo vsi učenci, v vrtec pa vsi otroci. Ob tej priložnosti bi vam rad na kratko opisal, kako bomo pričeli šolsko leto. Pedagoški proces bomo izvajali po modelu B, ki od vseh nas zahteva dobro mero prilagoditev. In kaj nam pravzaprav prinaša model B? Predvsem higieno na višjem nivoju ter kar nekaj protokolov v šolskem in vrtčevskem okolju. Vrtčevski kurikulum in šolski program se izvaja v celoti.

V šolo in vrtec vstopajo le zdrave osebe: otroci, učenci, zaposleni oziroma obiskovalci. V vrtec otroka pripelje ena zdrava oseba, ki se v vrtcu ne zadržuje predolgo. Ostali zunanji obiskovalci lahko v šolo vstopijo le po predhodni najavi. Uporaba maske za vse odrasle je obvezna. Njihov prihod bomo evidentirali. Vsi, ki vstopamo v šolo, si ob prihodu umivamo ali razkužimo roke. Šolske prostore bomo večkrat dnevno zračili. Od jutra do zaključka pouka bomo imeli na šoli uvedena dežurstva učiteljev, malico in kosilo bomo izvajali po določenih protokolih. Tudi nekatere ostale šolske dejavnosti, krožke, dneve dejavnosti itd. bomo prilagajali sprotni situaciji, predvsem pa trenutni epidemiološki sliki. Skratka, pouk bomo v najboljši meri prilagodili v skladu z navodili pristojnih služb ter v okviru kadrovskih in prostorskih zmožnosti.

Skupaj se moramo zavedati, da okoliščine v tem trenutku niso takšne, kot so bile pred letom dni. Skupaj se moramo prilagoditi. Bodimo preudarni, strpni, predvsem pa potrpežljivi. Vem, da bomo skupaj zmogli.

Vsem vam želim lep, predvsem pa miren pričetek šolskega leta.

Goran Uljan, ravnatelj

(Skupno 172 obiskov, 1 današnjih obiskov)