V sredo, 26. 5. 2021, smo se člani šolskega parlamenta udeležili 8. seje otroškega občinskega sveta Občine Postojna, ki je potekala na daljavo. Najprej nas je pozdravil župan, g. Igor Marentič. Nato pa smo člani šolskega parlamenta OŠ Prestranek, OŠ Antona Globočnika in OŠ Miroslava Vilharja izvolili županjo in podžupana otroškega občinskega sveta. Županja je postala Tereza Premrl iz OŠ A. Globočnika, podžupana pa sta Alen Abram iz OŠ Prestranek in Kaja Čebron iz OŠ M. Vilhar.

Pogovarjali smo se tudi o šolanju v času korone. Vsi se strinjamo, da večini učencev šolanje na daljavo ni bilo preveč všeč in da so raje v šoli. Največ težav pri šolanju na daljavo so povzročale tehnične težave in pomankanje druženja z vrstniki. Največji šok smo učenci doživeli ob vrnitvi v šolo, ko se je začelo ocenjevanje in je bilo obvezno nošenje mask tudi v razredu.

Razpravljali smo tudi o aktivnostih za mlade v naši občini. Predlagali smo naslednje dejavnosti: različne poučne delavnice (npr. jezikovni tečaji, fotografske delavnice …), koncerte, različne športne dejavnosti, spoznavanje kulinarike (npr. odprta kuhinja) in  druge dejavnosti, kjer bi se lahko družili z vrstniki. Trenutno poteka Odprta ulica na Tržaški ulici v Postojni, ki bo potekala tri petke in sobote. Mladi se lahko udeležijo različnih aktivnosti.

Za konec smo še podali svoje pobude in vprašanja za župana. Velik problem predstavlja pomankanje interesa za obiskovanje posameznih dejavnosti. Za učence iz Prestranka pa predstavlja velik problem prevoz do Postojne.

 

 

Nika Smerdelj in Anžej Bole

 

(Skupno 226 obiskov, 1 današnjih obiskov)