Varno na kolesu je projekt, v katerega so že vrsto let vključeni petošolci naše šole. V petek, 28.5.2021, je bila spletna zaključna prireditev projekta, na katerem so razglasili letošnje nagrajence.  Učenci petega razreda OŠ Prestranek so v okviru Razpisa A, v katerem je sodelovalo 92 oddelkov petega razreda iz cele Slovenije, dosegli drugo mesto in dobili donacijo v vrednosti 400€ in bon za izvedbo prometnih predstavitev v izvedbi AVP.

V letošnjem  šolskem letu so izdelovali naloge, ki so bile razdeljene v dva sklopa. V nalogah prvega sklopa so raziskovali nevarne prometne točke v domačem kraju in podrobneje spoznali pot namenjeno kolesarskemu izpitu. Svoje ugotovitve so oblikovali v dve predstavitvi. Da pa ne bi vse skupaj izgledalo preveč pusto, so dodali še pesniško zbirko Čelada da- telefon ne.

Naslov drugega sklopa je bil Kolesarska pravila v zgodbi. Petošolka Ivana je delo v tem sklopu opisala takole:

Odločili smo se, da naredimo zgodbo in po zgodbi posnamemo film. Zgodbo smo hitro napisali in se posvetili filmu. Ker nismo imeli še rekvizitov za snemanje, smo jih izdelali pri likovni umetnosti. Ko je bil zapisan scenarij in izdelani kostumi in rekviziti, smo začeli s snemanjem. Zgodbi in filmu smo dali naslov Ujet v Prometni deželi, saj zgodba govori o dečku, ki je zaradi neupoštevanja prometnih pravil ujet v deželi, ki ji vlada čarovnica Semaforka.

Meni se je projekt zdel zelo dober in zabaven, najboljše od tega pa mi je bilo, ko smo snemali film.

Naloge projekta si lahko ogledate na spodnjih povezavah.

 

Predstavitev poti kolesarskega izpita

 

Nevarne točke v šolskem okolišu

 

Pesniška zbirka Čelada da- telefon ne

 

Knjiga – Ujet v prometni deželi

 

Film – Ujet v prometni deželi

 

 

 

 

(Skupno 127 obiskov, 1 današnjih obiskov)