V četrtek, 10. 6., in petek, 11. 6., smo se z učenci 6. in 7. razreda odpravili v Postojno, in sicer na Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo, kjer jih je čakala zanimiva delavnica na temo gozda in ohranjanja narave. Učence je pričakal profesor gozdarstva Leon Kernel, ki jih je toplo sprejel, jih izzval s številnimi vprašanji ter jih na ta način popeljal v svet gozdarstva in razmišljanja o naravi in človeku.

V prijetnem naravnem okolju v okolici šole so učenci v prvem delu dneva dejavnosti spoznavali življenje dreves in človeka, človekov odnos do narave in sočloveka ter premišljevali so o spoznanjih o naravi, ki nas lahko vodijo tudi v življenju. V drugem delu dneva je dejavnosti vodil profesor Tine Božič, ki je učencem predstavil delo v gozdu ter poklice v gozdarstvu. Nekateri učenci so se lahko tudi sami preizkusili v rezanju s staro ročno žago (žagonom) ter v plezanju na drevo.

S sedmošolci smo se nato odpravili še na sprehod do mestne knjižnice. Sedmošolci so namreč vključeni v nacionalni projekt Rastem s knjigo, ki je namenjen spodbujanju branja in bralni kulturi. V okviru projekta vsi sedmošolci prejmejo v dar knjigo slovenskega pisatelja oziroma pisateljice. Za letošnje leto je izbrana knjiga Mateta Dolenca Kako dolg je čas. Knjižničarka je tam učence prijazno sprejela in jih pospremila v čitalnico. Predstavila jim je aktivnosti knjižnice, razporeditev knjižničnega gradiva ter jih seznanila z možnostjo rezervacij gradiva preko sistema Cobiss in o možnosti izposoje elektronskih knjig prek spletnega portala Bibilos, ki ga učenci slabo poznajo, se je pa zlasti v času šolanja na daljavo izkazal za več kot dobrodošlega. V projekt se bomo z veseljem vključili tudi v prihodnjem šolskem letu.

(Skupno 191 obiskov, 1 današnjih obiskov)