V četrtek, 24. marca, smo se udeležili nočnega pohoda do Koče Mladike na Pečni rebri, ki je bil organiziran v okviru projekta Zdrava šola ter  interesne dejavnosti Zdravo z naravo. Pohoda se je udeležilo 59 učencev od prvega do osmega razreda.

Ob 17.30 smo se zbrali na parkirišču pred podjetjem Publikus pred železniškim podhodom v Postojni. Naša pot se je vila  od podjetja, pod železniškim podhodom, pa čez avtocesto do gozdne poti. Sredi poti smo se ustavili pri spomeniku na klopcah, ter se malo odpočili in okrepčali. Nato smo se odpravili proti vrhu, saj smo si že nestrpno želeli videti razgled Postojne in okolice. Ko smo prišli do vrha smo se odločili, da se na jasi odpočijemo ter kaj prigriznemo. Po 20 minutnem počitku smo se razdelili v manjše skupine ter odšli na razgledno ploščad, kjer smo si ogledali prekrasen razgled na Postojno. Nekateri, predvsem mlajši otroci, pa so medtem zvonili na zvon želja. Ker nas je kmalu za tem ujela tema, smo na plan vzeli svetilke in se po drugi poti odpravili nazaj v mesto Postojna, do trga pred Hotelom Kras. Nekatere izmed nas so tam že čakali starši. Ko smo se vsi razšli, se je naš pohod do Koče Mladike končal.

Pohod se je učencem zdel zelo zabaven, saj smo se lahko več časa družili s svojimi prijatelji oz. sošolci ter med drugim spoznavali in občudovali različne, zanimive stvari.

 

LARA URBANČIČ IN IVANA MILJAS, učenki 6. razreda

 

Učiteljica: Andreja Geržina

(Skupno 91 obiskov, 1 današnjih obiskov)