V letošnjem šolskem letu se je naša šola vključila v mednarodni izobraževalni program iEARN, katerega geslo je ”Learn with the world, not just about it”. Namen programa je spodbujati in podpirati medsebojno projektno sodelovanje med učenci in učitelji po svetu. Učenci imajo tako priložnost spoznavali različne kulture in tradicije z vsega sveta ter navezovati stike z otroki iz drugih držav.

Letos učenci 4. in 5. razreda sodelujejo v projektu izmenjave prazničnih voščilnic – Holiday Card Exchange. V okviru projekta so učenci pripravili voščilnice za partnersko šolo na Japonskem, v Ukrajini in Belorusiji ter dve šoli na Tajvanu. Da bi izdelki pravočasno prispeli na cilj, smo s pripravami začeli že v začetku novembra. Za učence vsake šole smo poleg voščilnic izdelali tudi knjižico, v kateri smo predstavili, kako božično-novoletne praznike praznujemo v Sloveniji. 

Iz vseh partnerskih držav so nam sporočili, da so naše voščilnice in knjižice prejeli, ter da so se jih izredno razveselili. V januarju pa so tudi do nas pripotovale težko pričakovane voščilnice z Japonske, s Tajvana in iz Ukrajine. Otroci so jih z navdušenjem prebirali, si ogledovali risbe in pisavo, ki je drugačna od naše. Učenci 5. razreda pa so na spletu poiskali tudi nekaj zanimivosti o teh državah.

Vanja Tomšič

(Skupno 238 obiskov, 1 današnjih obiskov)