Danes, 12. maja, obeležujemo dan kulture nenasilja in strpnosti. To je priložnost, da se spomnimo, kako pomembno je, da gradimo družbo, ki temelji na medsebojnem spoštovanju in sprejemanju različnosti.

V osnovnih šolah po vsej državi potekajo različne dejavnosti, ki spodbujajo kulturo nenasilja in strpnosti. Vse od predstavitev, ki vključujejo družbene igre in diskusije pa do ustvarjalnih delavnic, kjer otroci izražajo svoje stališče o pomembnosti kulture nenasilja in strpnosti.

Tako smo tudi na naši šoli izvedli zanimivo in poučno delavnico. Namen delavnice je bil pomagati učencem razumeti, kako se spopasti s svojimi negativnimi čustvi.

Delavnico smo začeli s kratko predstavitvijo o negativnih čustvih, kot so jeza, žalost, krivda, brezup in strah. Učenci so se nato razdelili v manjše skupine in zaigrali vloge, kjer so občutili navedena čustva. Sledil je pogovor, kjer so delili svoje izkušnje kako se soočajo s svojimi občutki ter na kakšen način pomagajo svojim bližnjim ob negativnih čustvih.

Naša šola se zaveda pomembnosti kulture nenasilja in strpnosti, zato bomo tudi v prihodnosti organizirali podobne delavnice in dejavnosti, ki bodo spodbujale razvoj teh pomembnih vrednot pri naših učencih.

Dragana K. Petrović

(Skupno 211 obiskov, 1 današnjih obiskov)