V torek, 12. decembra 2013, smo na šoli organizirali božično-novoletni sejem, ki smo ga poimenovali Sladki december.

Vsem prisotnim smo najprej izrekli dobrodošlico skozi pester kulturni program, ki so ga vodili devetošolci. Obiskovalci so lahko uživali v poslušanju naših glasbenikov na kitari, violini in flavti, prisluhnili recitacijam tretješolcev in pesmim obeh pevskih zborov ter občudovali plesne korake šestošolk. Manjkala ni niti spremljava na klavirju, ki ga je poleg učitelja glasbe igrala tudi gospa Angelina Nanut Kalič.

Po končanem kulturnem delu smo se lahko sprehodili po šolskem hodniku ter zavili v eno izmed mnogih učilnic, v katerih so učenci pripravili raznovrstne dogodke. Tako smo si lahko ob pokovki ogledali božično risanko, obiskali vedeževalko, si poslikali obraz, se fotografirali ali pa le preizkusili v spretnostih metanja žoge. Najmlajši so se lahko udeležili ustvarjalnih delavnic in si z navdušenjem ogledali projekcijo hologramov. Kdor je želel domov tudi kaj odnesti, je lahko obiskal stojnice z barvito paleto izdelkov ali pa izmenjevalnico igrač in knjig. 

Primerno imenu so se obiskovalci posladkali tudi s čajem in sladkimi dobrotami, ki so jih spekle pridne roke učencev izbirnih predmetov in interesne dejavnosti.    

Glavno sporočilo sejma je bilo predvsem medsebojno druženje, ki ga v vse bolj materialno obarvanem decembru pogosto primanjkuje. 

K. G.

 

 

(Skupno 364 obiskov, 1 današnjih obiskov)