V prazničnem mesecu decembru smo se na OŠ Prestranek odločili, da pridamo svoj košček  v mozaik dogodkov in tako smo v četrtek, 15.decembra 2011, pripravili koncert pevskih zborov ter novoletni sejem s čajanko.

 

Zaradi prostorske stiske in velikega števila obiskovalcev smo »koncert« izvedli kar pred vhodom v šolo. Vzdušje je bilo praznično in romantično. Preden je začelo deževati, so se z dvema pesmicama najprej predstavili otroci od 1. do 3. razreda, ki pojejo v otroškem pevskem zboru pod vodstvom Valentine Tomažinčič in Mateje Šabec. Svoje pesmi so odpeli tudi učenci iz 4., 5. in 6. razreda, ki jih je vodil Simon Novak. Koncert je zaključila Ayla Smajić s pesmijo I will always love you. Najbolj navdušeni pevci so nadaljevali s programom na šolskem stopnišču.                                                                                        

V notranjosti šole so otroci na stojnicah ponujali izdelke, ki so jih naredili v vrtcu ter pri pouku in v podaljšanem bivanju. Ponujali so darilne vizitke, voščilnice, svečnike, okraske za  jelko, venčke, ikebane, darilne kozarce, vazice, pujske, pikapolonice … Na tem področju so se izkazali učenci od 1. do 6. razreda ter otroci iz vrtca. Starejši učenci, ki so vključeni v izbirni predmet sodobna priprava hrane, pa so obiskovalcem ponudili slastno pecivo in topel čaj.

Verjamemo, da so kljub gneči vsi obiskovalci uživali na prireditvi in spoznali gostoljubnost ter ustvarjalnost šolarjev in vrtčevskih otrok.

Galerija fotografij.

 

(Skupno 89 obiskov, 1 današnjih obiskov)