V soboto, 29.09.2012, je bila v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma svečana akademija ob 85-letnici ustanovitve organizacije TIGR. TIGR, kratica za Trst, Istra, Gorica, Reka,  je bila prva protifašistična organizacija v Evropi. V organizaciji, ki je nastala leta 1927, so sodelovali slovenski in hrvaški rodoljubi,organizirani v trojke.  Na prestranškem je delovala Žejska trojka.

 Pokrovitelj akademije je bil predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk, ki je bil tudi slavnostni govornik proslave.

Na slovesnost je bila povabljena tudi OŠ Prestranek. Naša šola je prejela priznanje Društva za negovanje redoljubnih tradicij organizacije TIGR. Prireditve so se udeležili ravnateljica Magda Jakin Černe, učiteljica Liljana Bole, nekdanji učiteljici Vida Može in Jana Černač ter učenci Ines Ćirić, Petra Sitinger, Sabina Erjavec, Karin Škapin in Jernej Opara. Slovesnosti se je udeležila tudi nekdanja ravnateljica Vera Bergoč.

Priznanja in plakete je podeljeval predsednik društva TIGR  Samo Bevk. Vsem predstavnikom šole je za priznanje čestital tudi predsednik države in ob tej priložnosti je nastala skupinska fotografija.

 

Ines Čirič

foto Liljana Bole

Več o pomembnem dogodku za našo šolo lahko preberete v priponki.

(Skupno 369 obiskov, 1 današnjih obiskov)