Zaključna prireditev vseslovenskega projekta Evropska vas je bila letos 9.5.2014, na Titovem trgu v Kopru, kjer smo v družbi še 23-ih šol Notranjske in Primorske spoznavali pridružene članice Evropske unije.

 

Na svoji stojnici smo predstavili državo Portugalsko. Skozi šolsko leto smo se namreč seznanili s kulturo, kulinariko, običaji, navadami, posebnostmi, spoznali zastavo, grb ter njihov način življenja in tako z različnimi likovnimi in kulinaričnimi izdelki približali Portugalsko svojim vrstnikom in ostalim obiskovalcem.

Tema v tem šolskem letu je bila Deseta obletnica vključitve Slovenije v EU. Ob tej priložnosti smo vse sodelujoče šole prispevale delček k bogati kulturni prireditvi, ki se je začela s plesom baletk ob glasbi harfistk, nadaljevala s pozdravnimi govori ter krajšimi nastopi učencev, ki so Evropi prinašali različna darila. Od simboličnih, do plesnih in humorističnih, vsa pa so bila povezana z državo, ki so jo šole predstavljale na stojnici.

Vse skupaj je s tremi pevskimi točkami popestril pevski zbor, sestavljen prav za to priložnost. Vsaka šola je zboru »posodila« tri učence, ki so zapeli Odo radosti, pa Himno zadrugaro, ob priključitvi Hrvaške v EU ter na koncu še Slovenija, od kod lepote tvoje.

FOTOGALERIJA

Mojca Štembergar

(Skupno 45 obiskov, 1 današnjih obiskov)