V letošnjem šolskem letu smo bili izbrani za sodelovanje v projektu »Približajmo EU učencem osnovnih šol«. V projektu je sodelovalo 6 slovenskih in 2 hrvaški osnovni šoli.

Čez leto so se na šoli izvajale različne delavnice, šest učencev se je tudi udeležilo tridnevnega tabora v Kranjski Gori. Na zaključni dogodek so bili vabljeni vsi učenci, ki so sodelovali v projektu, vendar se vsi dogodka niso mogli udeležiti zaradi šole v naravi. Tako se je 19. 6. 2014 v Ljubljano podalo 13 učencev, večina iz četrtega razreda, trije iz petega in dva iz osmega razreda.

Dopoldne so nas sprejeli na Fakulteti za družbene vede, kjer so nas pogostili, obenem pa smo si ogledali razstavo izdelkov, ki so nastajali čez leto in se predstavili z legendo o portugalskem petelinu.

Sledil je obisk parlamenta, kjer smo imeli možnost prisostvovati na seji. Po »naporni« seji smo odšli na kosilo v Emonsko klet, nato pa smo se sprehodili skozi staro mestno jedro do Ljubljanice, kjer nas je že čakala ladjica, ki nam je prikazala Ljubljano iz malo drugačne perspektive. Po vožnji z ladjico smo imeli nekaj prostega časa za ogled Ljubljane, pozno popoldne pa smo se polni vtisov vrnili domov.

Katja Godeša

FOTOGALERIJA

(Skupno 58 obiskov, 1 današnjih obiskov)