Učenci 6., 7., in 8. razreda so v CŠOD Gorenje na zimski šoli v naravi. Vsak dan nam pošljejo vtise in dogodivščine. Le te sproti objavljamo v nadaljevanju prispevka. 

 




FOTOGALERIJA




PONEDELJEK, 16. 3. 2015

Ob 8.00 smo odšli iz Prestranka. Približno 2 uri pozneje smo prišli v CŠOD Gorenje. Namestili smo se v sobe, razpakirali prtljago in uredili postelje. Nato smo odšli na kosilo. Za kosilo smo dobili zmečkan krompir, golaž in kruh. Takoj po kosilu smo se odpravili na smučišče Rogla. Razdelili smo se v skupine glede na znanje smučanja. Nekateri so danes prvič stali na smučeh, drugi pa so svoje znanje še izpopolnili. Imeli smo srečo, saj kljub slabim napovedim ni bilo dežja.  Ob 16.30 smo se odpravili z Rogle v CŠOD Gorenje. Imeli smo nekaj prostega časa. Kasneje smo spoznali hišni red, urnik tedna in si ogledali stavbo, nato pa odšli  na večerjo. Dobili smo francosko solato, pohane ribe in kruh. Po večerji smo morali napisati dnevnik. Čez približno 40 minut smo se zbrali v kleti in nekatere dnevnike prebrali. Nato smo se razdelili v dve skupini. Prva skupina je imela športne igre med tem je druga imela predstavitev FIS pravil in obnašanja na smučišču. Po tridesetih minutah smo se zamenjali. Sledile so priprave na spanje. Ob desetih smo utrujeni popadali v postelje.

Učenke 6. razreda

 

TOREK, 17. 3. 2015

Delovni dan se je  začel ob 7:00. Počasi smo se oblekli in odšli na zajtrk. Po obroku smo se odpravili na smučišče. Tam smo se učili smučanja in se zelo zabavali. Postali smo lačni, naredili kratek odmor in pojedli malico. Nato smo se s svojimi učitelji nazaj odpravili smučat. S smučanjem smo končali ob 13:15. Z avtobusom smo se odpeljali nazaj v dom. Takoj, ko smo prispeli v dom, smo imeli kosilo. Po kosilu smo imeli nekaj prostega časa za počitek. Nekateri so odšli na orientacijo, ostali pa so streljali z lokom. Na orientaciji smo si pogledali tipično pohorsko hišo. Spoznali smo,  kako se lahko orientiramo. Ni nam preveč dobro uspevalo, ampak nismo obupali. Pri lokostrelstvu smo se naučili  zgodovino loka in kako je sestavljen. Odšli smo streljat v klet. Po teh dejavnostih je bila večerja .Po večerji smo dobili mobilne telefone le za 20 minut. Napisali smo dnevnike in jih odšli prebrati v klet. Za tem smo imeli razne družabne in cirkuške igre. Sledilo je spanje.

Fantje iz 6.razreda


SREDA, 18. 3. 2015

Zbujeni smo bili ob 7.00. Ob 7.30 smo imeli zajtrk. Danes smo se na smučanje odpravili 30 minut prej. Na smučišču smo utrjevali svoje znanje smučanja. Okrog 11.00 smo imeli malico. Po malici smo še malo smučali, potem pa smo se odpeljali nazaj v dom CŠOD. Tam smo pojedli kosilo. Po kosilu smo imeli uro počitka, nato pa so nas čakale popoldanske aktivnosti. To so bile: orientacijski pohod, lokostrelstvo in športne dejavnosti v telovadnici. Po dejavnostih smo imeli večerjo. Za posladek so bili odlični mafini. Po večerji smo napisali dnevnike in jih nekaj tudi prebrali. Čakal nas je nočni pohod, ki je bil lep in prijeten. Čakale so nas še priprave za spanje in »spanje«.

Učenci 7. razreda

 

ČETRTEK, 19. 3. 2015

Po učiteljevem bujenju in trkanju ob 07:00 smo se začeli oblačiti in odpravili na zajtrk. Po okusnem zajtrku smo se oblekli v našo smučarsko obleko in odšli na smučanje. Predno smo odšli na Roglo je nekdo učitelju Goranu skril pancarje . Preden smo se spustili po progah smo se ogreli. Okrog pol enajstih dopoldne smo imeli malico. Ob prihodu nazaj v CŠOD nas je pričakalo odlično kosilo in nato Vegovo tekmovanje iz matematike, nekateri pa so imeli športne igre v telovadnici. Po končanem tekmovanju smo se razdelili v 3 skupine. Vsaka skupina je imela svojo športno dejavnost. Okrog 19:00 nas je pričakala odlična večerja (ogromni hamburgerji). Po večerji pa je vsaka soba naredila točko s katero je predstavila svojo sobo. Sledili so Kengurujevi rezultati. Namesto vsakdanjega branja dnevnikov so se sobe še predstavile. V večernem času pa nas je pričakal ples, muzika, disko in žur na katerem smo se lahko zdivjali. Spat smo odšli utrujeni in izmučeni.

Fantje 8. razreda

 

PETEK, 20. 3. 2015

V začetku tedna smo se še privajali na urnik, smučišče in tuja ležišča. Na smučišču smo sprva imeli kar nekaj težav z ravnotežjem, nato pa smo se kar privadili. Roglo smo presmučali po dolgem in počez. Imeli smo še kar naporen urnik, zato nismo imeli veliko prostega časa. Vseeno pa je bilo dovolj časa za razne potegavščine. En fant se je zbudil z nalakiranimi nohti, drugi pa je našel posteljnino pod jogijem. S prehrano smo bili več kot zadovoljni. Nekateri smo zaradi nemira prihranili delo čistilkam. Šli smo tudi na palačinke in kavo. V četrtek pa so se nekateri učenci udeležili Vegovega tekmovanja. Zadnji večer pa smo zaključili s plesom in glasbo. Posebna zahvala pa gre tudi učiteljem in vaditeljem, ki so nas potrpežljivo prenašali cel teden in nas naučili smučati. Tudi ostalo osebje CŠOD je bilo zelo prijazno do nas.

Učenke 8. razreda

 

(Skupno 103 obiskov, 1 današnjih obiskov)