Ob pričetku šolskega leta smo se dogovorili, da nagradimo najbolj vestne učence in to smo v četrtek, 12.3 2015, tudi storili. Za vse, ki so pridno pisali naloge, nosili pripomočke ali se kako drugače izkazali, smo organizirali nagradni izlet v Ljubljano. Tam nas je pričakal svež sončen dan, ki smo ga dodobra izkoristili.

 

Najprej smo si na Kongresnem trgu ogledali Evropsko razstavo o vesolju – potujoča razstava, ki prikazuje, kako vesoljski projekti in aplikacije neposredno vplivajo na naše vsakdanje življenje. Tam so učenci po uvodnem nagovoru reševali kviz s pomočjo informacij na zaslonih, ki so bili razporejeni po prostoru.

Nato smo se sprehodili ob Ljubljanici do Mesarskega mosta, kjer smo se vkrcali na ladjico. Enourna plovba po Ljubljanici nam je ob pomoči vodiča pričarala pretekle čase in dogodke ob reki. Mesto dobi z »ribje perspektive« druge dimenzije.

Pred odhodom domov smo v prijetnem sproščenem vzdušju pohajkovali po Ljubljani, nahranili prazne želodce, napasli oči in se dobre volje odpravili domov.

Učenci so prišli do ugotovitve – Splača se izpolnjevati šolske dolžnosti. Mi pa dodajamo – Pa ne samo zaradi izleta.

Ana Kaluža

FOTOGALERIJA

(Skupno 43 obiskov, 1 današnjih obiskov)