Šolski sklad OŠ Prestranek je priredil dobrodelni koncert Barve mavrice z namenom zbrati sredstva za organiziranje brezplačnih tečajev različnih športnih, plesnih in drugih dejavnosti za vse učence šole. Tako so telovadnico OŠ Prestranek 22. 3. 2015 od 16. ure dalje napolnili ubrani zvoki glasbe.

 

Koncert je otvoril mlad in ambiciozen narodnozabavni ansambel Furmani. Program se je nadaljeval z govorom učiteljice Petre Smrdel, predsednice šolskega sklada, ki je predstavila pomen šolskega sklada ter se zahvalila vsem, ki so na kakršen koli način obogatili njegovo delovanje ter prispevali k izvedbi koncerta. V nadaljevanju bogatega glasbenega programa so se ob povezovalcu programa Alešu Brlanu, ki je s svojimi sproščenimi in zabavnimi vložki poskrbel za smeh v dvorani, zvrstili še učenka OŠ Prestranek Larisa Mrše, ki je zaigrala na harmoniko,  klapa Škvadra, ansambel Akordi, humoristki Pepa in Franca, ženska vokalna skupina Vanda Križaj, ansambel Amaterji, ženska pevska skupina Tuščak Bač, pevski nastop učenke Taje Sašić ter akrobatsko-plesna točka učenk Mije Milharčič, Samante Bergoč, Doroteje Vidmar Gajšek ter Marine Majerič. Občinstvo so nato razgreli še člani skupine Ana Pupedan, zatem pa so dvorano dodobra napolnili energični ritmi pihalne zasedbe Pivo in čevapi, ki je zaključila dve uri trajajoči program. Dvorana, polna obiskovalcev, je dokaz, da lahko z dobro voljo, sodelovanjem in nesebičnostjo otrokom popestrimo vsakdan.

Vsem nastopajočim, sponzorjem in donatorjem (Dapz, Mercator, Ljubljanske mlekarne, Pekarna Postojna, Geaprodukt, Pivka perutninarstvo, Mlinotest Ajdovščina,  Kele&Kele – Mlekarna Krepko, Žito Ljubljana, Pekarna Pečjak, Banka Koper, Grad Prestranek, Fizioterapija Žarka Sluga, Ambulanta Zdravje, Ansambel Akordi, Občina Postojna, Drevesnica Štivan, Studio Proteus, Pekarna Jure – Vopex Postojna), staršem, krajanom in drugim, ki so srčno podprli prizadevanja šolskega sklada, da se učencem ponudi čim več raznovrstnih izvenšolskih aktivnosti, gre iskrena zahvala. Morda pa za dobrodelne namene še kdaj stopimo skupaj.

Mojca Kristan

FOTOGALERIJA


 

Osnovna šola Prestranek se zahvaljuje gospe Cvetki Stamenković in gospe Nataši Lenassi, ki sta bili pobudnici in glavni organizatorki koncerta šolskega sklada ter vsem drugim, ki so kakorkoli prispevali k uspešni izvedbi koncerta.

(Skupno 173 obiskov, 1 današnjih obiskov)