Bralec živi tisoč življenj, preden umre. Kdor ne bere, živi samo eno. ( G.R.R. Martin, Ples zmajev)

V petek, 16.10.2015,popoldne so se na šoli zbrali bralci od 1. do 5. razreda, da bi ob skupnem branju preživeli lep večer, ki bi ga podaljšali pozno v noč.

Pod vodstvom učiteljic razredne stopnje Mateje, Mojce, Valentine, Petre, Alenke in Liljane  so najprej ustvarjali v delavnicah.  Naredili so si svečnike za kasnejši nočni pohod in držalo za prtičke, da bo večerja bolj teknila.

Po končanem delu, jih je v večnamenskem prostoru čakalo presenečenje. Trije psi Pikič, Lora in Chispa so prišli na obisk zato, da bodo poslušali učence, ki jim bodo brali zgodbe. Vsi trije tarapevtski psi so vključeni v projekt Tačke pomagačke in z lastnicami obiskujejo šole, da pomagajo otrokom pri učenju branja.

Lastnice psov so otrokom predstavile pse in jim pokazale, kako se obnašamo do njih. Po večerji so otroci brali psom in skupaj z njimi prisluhnili branju pravljic. Po branju so vsi skupaj odšli na nočni pohod. Pozno zvečer so se vneti bralci poslovili od pasjih gostov in njihovih lastnic, si umili zobe, si pripravili ležišča in pred spanjem prebrali še nekaj strani knjige, ki so jo prinesli s seboj, nato pa » sladko zaspali«.

Naslednje jutro so po zajtrku pospravili učilnice, odigrali še igro Med dvema ognjema, naredili skupno fotografijo in že so prišli starši, ki so mlade bralce odpeljali domov.

Liljana Bole

FOTOGALERIJA

(Skupno 71 obiskov, 1 današnjih obiskov)