V okviru projektov Zdrava šola in Varno na kolesu je bil v četrtek, 20.09.2018, kolesarski izlet Vrtim kolo za zdravo telo.

Udeleženci izleta so kolesarili po poteh Misije CŠOD »Kolesarska pot po šolskem okolišu«, ki so jo v lanskem šolskem letu oblikovali v okviru projekta Turizmu pomaga lastna glava.

Kolesarji so se zbrali pred šolo zgodaj popoldne. Razdelili so se v dve skupini. Prva skupina, v kateri so bili učenci brez kolesarskega izpita in njihovi spremljevalci, hišnik Dejan ter učiteljice Liljana, Mojca in Katarina, je kolesarila od Prestranka proti križišču za Grad Prestranek, kjer je zavila proti Kočam. Peljali so se do Slavine in nato nazaj v Koče. Iz Koč so odšli v Žeje. Tam se je ena skupina učencev in staršev odpravila nazaj na Prestranek, ostali pa so se podali na pot proti Počku in se po vojaški cesti vrnili na izhodišče. Druga skupina, v kateri so bili učenci s kolesarskim izpitom in učitelji Polona, Andreja, Mateja in Goran, se je najprej podala v Orehek. V Orehku so rešili izzive Misije. Iz Orehka so se napotili po poljskih poteh v Grobišče, nato na Grad Prestranek in zaključili pot pred šolo. Na vseh lokacijah so se spoprijeli z izzivi Misije. Prevoženi kilometri na izletu se lahko vpišejo v knjižico Vrtimo kolo za zdravo telo.

Izlet, izpeljan v dnevu, ki je bil kot ustvarjen za kolesarjenje, je po mnenju udeležencev popolnoma uspel. Predlagali so, da se v naslednjem letu ponovno izpelje kolesarski izlet, ki pa naj bo daljši predvsem za učence druge in trtje triade.

Liljana Bole

Galerijo si lahko ogledate TUKAJ.

(Skupno 45 obiskov, 1 današnjih obiskov)