V sodelovanju z osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper in Knjižnico Bena Zupančiča Postojna v 5.razredu organiziramo bralno tekmovanje »Berimo z Rovko Črkolovko«.

Za ta projekt so se na šoli odločili, ker opažajo, da učenci vse manj berejo in da je ravno pri tej starosti zelo velik upad zanimanja za branje in posledično tudi opravljanja bralne značke. Z bralnim tekmovanjem bomo spodbujali branje in opravljanje bralne značke tudi z zunanjo motivacijo, kot je nagrada. Tekmuje se med razredi, saj vsi vemo, da so med učenci velike razlike, eni radi in veliko berejo drugi malo manj. Edini pogoj v tem projektu je, da vsak posameznik v času tekmovanja prebere vsaj eno knjigo.

V učilnico 5. razreda je gospa Ksenija iz Knjižnice Bena Zupančiča prinesla knjižni regal in polno vrečo najrazličnejših knjig, ki so si jih učenci sposodili in že vneto berejo. Učenci se bodo z učiteljico pogovarjali o prebranih knjigah in lahko svoja mnenja objavili na spletni strani projekta. Razred, ki bo prebral največ knjig bo ob koncu projekta nagrajen.

Uradno se tekmovanje začne drugi teden v oktobru in traja do februarja.

 

Liljana Bole

Galerijo si lahko ogledate TUKAJ.

(Skupno 49 obiskov, 1 današnjih obiskov)