05-7542512 Osnovna šola Prestranek, Ulica 25. maja 14 a
 

Kolesarski izlet v Evropskem tednu mobilnosti na OŠ Prestranek

V želji, da kolo postane ena izmed možnih alternativ učencev za prevoz na krajše razdalje, smo v letošnjem Evropskem tednu mobilnosti pripravili popoldanski kolesarski izlet za učence in starše naše šole.

V četrtek, 21. 09. 2017, je bil lep sončen dan, kot naročen za kolesarjenje. Kolesarji so se zbrali pred šolo,. Po prijavi so se podali na pot proti Gradu Prestranek. Pod Gradom so zavili levo proti Kočam, se peljali po starem delu Koč, mimo silosa, prečkali glavno cesto, peljali mimo Čadeževega mlina, in pri Tišlarjevem mlinu šli čez most na Pivki. Pot so nadaljevali mimo Žejske cerkve in se skozi Žeje odpeljali proti Prestranku. Izlet so zaključili pred šolo, kjer so kolesarji dobili priložnostna darilca, ki jih je prispeval Butan plin d.o.o. Za kar nekaj udeležencev je bil  izlet prekratek in so kolesarjenje nadaljevali v različnih smereh.

S popoldansko akcijo se je OŠ Prestranek aktivno vključila v dejavnosti Evropskega tedna mobilnosti, ki potekajo v okviru Občine Postojna in projekta Varno na kolesu.

Liljana Bole

Glej fotogalerijo

(Skupno 45 obiskov, 1 današnjih obiskov)
 
 

Več prispevkov iz Novice Prestranek

 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost